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Participation at Board Meetings by Remote Methods 

 

 

Provided a quorum is physically present, a Board member may participate in a meeting by video 

or audio conference if they are prevented from physically attending because of: 

 

1. Employment or district business; 

2. A time sensitive or other urgent situation;  

3. Personal/family vacation; 

4.   Sickness; 

5. Physical Disability; 

6. Active service in the Armed Forces of the United States. 

 

If a member wishes to participate in a meeting by remote methods, such person must make 

reasonable effort to notify the Board Chairperson and the Superintendent at least 24 hours before 

the meeting.  The Superintendent, or their designee will make the appropriate arrangements. 

 

A Board member who participates in a meeting remotely, as provided in this policy, may 

participate in all aspects of the Board meeting including voting on any items.  Any meeting of 

the full Board with a member participating remotely must be chaired by a physically present 

officer of the Board (Chairman, Vice Chairman or Secretary of the Enfield Board of Education). 

 

Any modifications to this policy will require a majority vote of the Board. 

 

 

 

Legal Reference: Connecticut General Statutes 

1-225 Meetings of government agencies, as amended by June 11 Special 

Session, PA 08-3. 

Freedom of Information Commission Advisory Opinion #41 (April 9, 

1980). 

 

An Act Concerning Remote Meetings Under The Freedom Of Information 

Act, Public Act 22-3 
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